Recepty > moučníky a dezerty > jáhly s čočkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g jáhel, 150 g čočky, 150 g cibule, 50 ml oleje, 200 g květáku, 100 g papriky, mořská sůl, bazalka, drcený kmín
Recept na přípravu:
Uvaříme odděleně jáhly a čočku, na oleji jemně orastujeme cibulku, přidáme nakrájený květák a dále restujeme přibližně 10 minut. V míse smícháme uvařené jáhly, čočku, orestovanou zeleninu, ochutíme mořskou solí, špetkou drceného kmínu a bazalkou. Polovinu směsi vložíme do vymazané zapékací mísy, na ni vrstvu nakrájené čerstvé papriky, kterou zakryjeme druhou polovinou směsi a zapékáme 40 minut ve vyhřáté troubě. Podáváme se zelným salátem nebo čerstvou zeleninou.
Další recepty:
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Škubánky recept na přípravu.
Cuketový nákyp recept
Jáhly s čočkou vykouzlí na stole lahodnou chuť.