Recepty > moučníky a dezerty > jáhly pikantní
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g jáhel, 200 g čočky klíčky, 4 rajčata, 4 cibule, 1 pórek, 4 stroužky česneku, 6 polévkových lžic oleje, červená paprika, zázvor, mořská sůl
Recept na přípravu:
Na směsi oleje s vodou podusíme cibuli s pórkem, přidáme hrubší kousky rajčat a samostatně uvařené jáhly. Směs dusíme 15 minut. Po odstavení z ohně a mírném zchladnutí vmícháme naklíčenou čočku, česnek se solí, nastrouhaný zázvorový kořen, mletou sladkou papriku. Na talířích sypeme lehce opraženými nasekanými mandlemi a podáváme se zeleninovým salátem.
Další recepty:
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Škubánky recept na přípravu.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Kari rizoto recept
Jáhly pikantní vykouzlí na stole lahodnou chuť.