Recepty > moučníky a dezerty > jáhly na slano
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g jáhel, 1 plechovka bílých fazolí, 200 g listového špenátu, 200 g cukety, 80 g sýru Niva, 2 stroužky česneku, bazalka, muškát, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Jáhly spaříme vroucí vodou a dáme vařit v poměru 1:2 (jáhly:voda) na 10 minut. Na pánvi necháme rozpustit špenát, přidáme nastrouhanou cuketu, sůl, česnek a bylinky a krátce podusíme. Vypneme plotnu, přimícháme okapané fazole, jáhly a nastrouhanou nivu a důkladně promícháme.
Další recepty:
Nádivka do kuřete které upečeme.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Rýžová kaše s čokoládou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jáhlová polévka
Jáhly na slano vykouzlí na stole lahodnou chuť.