Recepty > moučníky a dezerty > jáhlové škubánky se sojovým mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g jáhel, 250 ml sójového mléka, 850 ml vody, špetka soli
Recept na přípravu:
Na suché pánvi osmažíme za stálého míchání jáhly, přilijeme vodu a zvolna vaříme. Když se voda začne vypařovat, přiléváme po troškách mléko. Za občasného zamíchání vaříme jáhly do měkka a necháme ztuhnout. Lžíci namočenou v horkém másle vykrajujeme na talíř noky, které poléváme omáčkou z křížal.
Pokud chceme upravit škubánky na slano, posypeme je jemně osmaženým pórkem a strouhaným ovčím sýrem.
Další recepty:
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Škubánky recept na přípravu.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Kari rizoto recept
Jáhlové škubánky se sojovým mlékem vykouzlí na stole lahodnou chuť.