Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jáhlové škubánky

Jáhlové škubánky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr mléka, špetka soli, 250 g jáhel, 80 g másla na vykrajování

Recept na přípravu:

Z hodně tuhé jáhlové kaše vykrajujeme lžicí namočenou v horkém másle škubánky, klademe je do talířů a sypeme cukrem se skořicí nebo strouhaným perníkem. Podle potřeby je ještě pokropíme máslem.

Další recepty:
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Škubánky recept na přípravu.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhlová polévka

Recepty
Motto

Jáhlové škubánky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.