Recepty > moučníky a dezerty > jáhlové škubánky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, špetka soli, 250 g jáhel, 80 g másla na vykrajování
Recept na přípravu:
Z hodně tuhé jáhlové kaše vykrajujeme lžicí namočenou v horkém másle škubánky, klademe je do talířů a sypeme cukrem se skořicí nebo strouhaným perníkem. Podle potřeby je ještě pokropíme máslem.
Další recepty:
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Škubánky recept na přípravu.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhlová polévka
Jáhlové škubánky vykouzlí na stole lahodnou chuť.