Recepty > moučníky a dezerty > jáhlová snídaně
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství pro jednu osobu: 3 lžíce jáhel, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce libovolného sušeného ovoce, 1 lžíce semínek slunečnice nebo dýně, 1 lžíce sekaných ořechů nebo mandlí, 1 lžička medu nebo hnědého cukru, případně 1 lžička másla
Recept na přípravu:
Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme, znovu zalijeme horkou vodou (1 cm nad povrch) a pomaslu vaříme do měkka (10 minut). Dáváme pozor, aby se voda nevyvařila. V misce smícháme ostatní přísady. Sušené ovoce nakrájíme na malé kousky. přidáme uvařenou obilninu. Zamícháme a podáváme.
Další recepty:
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Škubánky recept na přípravu.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Kari rizoto recept
Jáhlová snídaně vykouzlí na stole lahodnou chuť.