Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jáhelník se sušenými švestkami

Jáhelník se sušenými švestkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr mléka, špetka soli, 200 g jáhel, 80 g cukru, 160 g sušených švestek, 60 g másla

Recept na přípravu:

Jáhly přebereme, vypereme a spaříme. Necháme okapat. Plech vymažeme máslem, vsypeme jáhly, zalijeme oslazeným mlékem se špetkou soli, posypeme předem namočenými sušenými švestkanmi a kousky másla a ve středně teplé troubě, až se vytvoří zlatožlutý škraloup. Hotový jáhelník na talířích posypeme skořicovým cukrem.

Další recepty:
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Škubánky recept na přípravu.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Jáhlová polévka

Recepty
Motto

Jáhelník se sušenými švestkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.