Recepty > moučníky a dezerty > jáhelník se sušenými švestkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, špetka soli, 200 g jáhel, 80 g cukru, 160 g sušených švestek, 60 g másla
Recept na přípravu:
Jáhly přebereme, vypereme a spaříme. Necháme okapat. Plech vymažeme máslem, vsypeme jáhly, zalijeme oslazeným mlékem se špetkou soli, posypeme předem namočenými sušenými švestkanmi a kousky másla a ve středně teplé troubě, až se vytvoří zlatožlutý škraloup. Hotový jáhelník na talířích posypeme skořicovým cukrem.
Další recepty:
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Škubánky recept na přípravu.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Jáhlová polévka
Jáhelník se sušenými švestkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.