Recepty > moučníky a dezerty > jáhelník s ořechy
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g jáhel, 3 vaječné bílky, 150 g sušených švestek, 2 polévkové lžíce rozinek, 2 polévkové lžíce vlašských ořechů, 1 polévkové lžíce oleje, celozrnná mouka
Recept na přípravu:
Nejdříve uvaříme hustou jáhlovou kaši. Do olejem vymazaného a moukou vysypaného hlubokého plechu vrstvíme na sebe střídavě kaši a namočené nasekané švestky s rozinkami a ořechy. Poslední vrstvu důkladně přitlačíme a uhladíme. Z vaječných bílků ušleháme sníh, kterým jáhelník přikryjeme a pečeme 20 až 30 minut v dobře vyhřáté troubě. Posledních 10 minut dopékáme nepřikryté.
Další recepty:
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Škubánky recept na přípravu.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Kari rizoto recept
Jáhelník s ořechy vykouzlí na stole lahodnou chuť.