Recepty > moučníky a dezerty > jáhelná kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
jáhly, mléko, sůl, cukr nebo med, sušené ovoce, ořechy
Recept na přípravu:
Jáhly se vaří krátce, nemusí se namáčet. Pro přípravu sladké kaše je předvaříme přibližně 20 minut ve vodě nebo v mléce se špetkou soli. Osladíme,smícháme s namočeným sušeným ovocem, např. tradičně se švestkami a drobně sekanými ořechy. Zapečeme v troubě.
Další recepty:
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Škubánky recept na přípravu.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Rýžová kaše
Jáhelná kaše vykouzlí na stole lahodnou chuť.