Recepty

Recepty > polévky > irský hrnec

Irský hrnec recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.

Recept na přípravu:

Půl kg brambor, 2 mrkve a 2 cibule nakrájíme na plátky, půl kg vepřového plecka nakrájíme na kostky a 4-5 stroužků česneku nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Na dno dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme (budeme podlévat vývarem, který už také je slaný) a mírně posypeme tymiánem. Na to dáme polovinu cibule, pak polovinu masa, polovinu česneku, znovu osolíme, přidáme bobkový list a polovinu mrkve. Postup zopakujeme. Vrchní vrstvu bude tvořit třetí třetina osolených brambor s trochou tymiánu. Všechno zalijeme necelým půl litrem vývaru, přiklopíme a mírně pečeme 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená.

Další recepty:
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Bouillabaisse z plodů moře.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Polévka soljanka

Recepty
Motto

Irský hrnec přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.