Recepty > polévky > indická polévka z červené čočky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
dva řapíky řapíkatého celeru, jedna větší mrkev, jedna větší cibule, polovina plechovky loupaných rajčat, 200 g červené čočky, 1 lžíce strouhaného zázvoru, dva stroužky česneku, 1 lžička kari koření, polovina malé lžičky koriandru, olej, sůl, voda nebo vývar
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme zázvor, česnek, koření a rajčata a vše necháme chvíli restovat. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme kolečka mrkve, pokrájený celer a nakonec i čočku. Vaříme dokud zelenina nezměkne (cca 20 minut). Osolíme a podáváme.
Další recepty:
Polévka z červené čočky s mrkví do které vmícháme smetanu.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Polévka z červené čočky s koriandrem, lístky čerstvého koriandru.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Indická kuchyně recepty.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Cuketová polévka s mrkví kterou podáváme s hoblinkami parmezánu.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Česnečka s bramborem a kostičkami osmaženého chleba.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Polévka z červené čočky se zázvorem
Ochutnejte recept indická polévka z červené čočky.