Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > hrníčková bábovka

Hrníčková bábovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vajíčka, 1 prášek do pečiva

Recept na přípravu:

Vše v míse smícháme a nalijeme do předem vymazané a vysypané formy, pečeme do zlatova, pokud chcete mramorovou tak do trochy těsta dáme kakao a nalijeme na zbytek už vylitého těsta ve formě, po upečení můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo moučkovým cukrem.

Další recepty:
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Kynutý jablkový koláč s tvarohem posypeme podle chuti.
Hraběnčiny řezy s rybízem do kterých přidáme cukr a strouhaný kokos.
Buchta se zakysanou smetanou a pudinkem vanilkovým.
Rybízové řezy s tvarohem

Recepty
Motto

Tuto lahodnou chuť vykouzlí na stole recept hrníčková bábovka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.