Recepty

Recepty > polévky > hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g hrášku, 1 středně velká cibule, 1/2 litru zeleninového vývaru, 8 lžic zakysané smetany, 3 snítky máty, 4 tenké plátky anglické slaniny, kousek másla, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a nechte zesklovatět na kousku másla. Na tento základ vhoďte hrášek a vše zalijte horkým zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a chvíli povařte. Mezitím nakrájejte nadrobno listy ze dvou snítek máty a přidejte je do polévky. Rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Nakonec vmíchejte kysanou smetanu, osolte a opepřete. Při podávání každou porci na talíři ozdobte ještě troškou smetany, máty a opečeným plátkem anglické slaniny.

Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Zelňačka z hlávkového zelí recept na přípravu

Recepty
Motto

Hrášková polévka se slaninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.