Recepty > polévky > hrachovka z mraženého hrášku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 balíček (400g) mraženého hrášku, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru (nebo voda + bujon), 2 nožičky párku, 1-2 stroužky česneku, majoránka, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném másle, přidáme mouku a připravíme si světlou cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme hrášek, nasekaný česnek, osolíme, opepříme mletým pepřem a vaříme doměkka.
Párek si mezitím nakrájíme na kolečka a nasucho orestujeme na teflonové pánvi.
Hrachovku rozmixujeme, přidáme orestovaný párek, špetku majoránky, dochutíme a a pokud je potřeba, trochu zředíme.
Hrachovku z mraženého hrášku podáváme s chlebem, pečivem nebo osmaženou houskou.
Další recepty:
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Rychlá brokolicová polévka chutná s opečenými houskovými krutonky.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Kuřecí nudličky se zeleninou dusíme, až je maso měkké.
Kuřecí nudličky s Nivou a brokolicí podáváme s brambory jako přílohou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Brokolicová polévka se sýrem do které přidáme také zcezenou zeleninu.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Kuřecí plátky se zeleninou dozdobíme lístky bazalky.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Hrachová polévka z mraženého hrášku chutná s čerstvým pečivem.
Hrachovka recept
Hrachovka z mraženého hrášku má své chuťové kouzlo.