Recepty > polévky > hovězí polévka s noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 mrkve, 1/2 celeru, 1 hovězí bujon, 1 hrnek hrubé mouky, 2 vejce, sůl, pepř, pažitka
Recept na přípravu:
V litru vody uvaříme mrkev a celer, těsně před tím, než zelenina změkne, vhodíme do vody bujon. Mezitím si připravíme noky: smícháme mouku, vejce, sůl, pepř a nasekanou pažitku a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta lžičkou vykrajujeme noky, které vhazujeme do polévky. Když noky vyplavou na povrch, je polévka hotová a můžeme ji podávat.
Další recepty:
Rychlá rajčatová polévka s kečupem.
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Bramborová buchta recept na přípravu.
Rýžový nákyp - do mléka přidáme špetku soli...
Brokolicová polévka - růžičky brokolice a kostku bujónu vložíme do vody a necháme vařit...
Máslové noky do polévky zavaříme.
Česnečka z pěti stroužků.
Rajská omáčka z kečupu zasytí.
Brokolicová polévka s rýží při podávání posypeme sýrem.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Rajčatová polévka s ovesnými vločkami
Ochutnejte recept hovězí polévka s noky.