Recepty

Recepty > polévky > houbový svítek

Houbový svítek recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 žemle, 1 dl mléka, 2 lžíce pokrájených hub, 10 g másla, 1 vejce, 1 lžíce sádla nebo másla, 1/2 stroužku česneku, majoránka, mletý zázvor, sůl, sníh z 1 bílku, 1 lžíce strouhanky, máslo a strouhanka na vymazání pekáče

Recept na přípravu:

Strouhanku namočíme v mléce, vymačkáme, přidáme k ní na másle udušené houby, vejce, lžíci rozpuštěného sádla nebo másla, jako hrách kousek utřeného česneku, malinko majoránky, zázvoru a trochu soli. Pak k tomu přidáme sníh z bílku a strouhanku. Zamícháme a vlijeme na vymazanou a strouhankou vysypanou omeletovou formu nebo pekáč a čtvrt hodiny pečeme v troubě. Pokud chceme větší svítek, přidáme do těsta mléka a strouhanky, nebo dáme dvě vejce a strouhanku. Krájíme na kostičky.

Další recepty:
Špenátová sedlina do polévky z protlaku.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Piškotový svítek necháme vychladnout a nakrájíme.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Vaječný svítek do polévky

Recepty
Motto

Houbový svítek přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.