Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl
5 dl vývaru, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, sůl a pepř, 2-3 lžíce hořčice
Jak připravit tento recept:
Základní omáčka: Rozpálený tuk zaprášíme moukou, opražíme ji do světle růžova, postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut.
Houbová omáčka houbovka: Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Houby nakrájené na drobné kousky přidáme do omáčky a povaříme. Do hotové omáčky přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Další recepty:
čokoládová omáčka, hořčičná omáčka z vývaru, hořčičná polévka, plněné čokoládové košíčky, kuřecí plátky se smetanovo hořčičnou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, zavařená rajčatová omáčka, zapečené houby s hermelínem, česneková omáčka, rychlá fazolová polévka, černá omáčka, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, gnocchi, zelná omáčka
Dobrou chuť vám přeje houbovka.