Recepty > polévky > hlívová dršťková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu hlívové dršťkové polévky bude potřeba: 400 g hlívy, olej nebo sádlo, 1 velká cibule, majoránka, mletý pepř a paprika, kmín, 4 stroužky česneku, 1 kostka bujonu, mouka na zahuštění, sůl
Recept na přípravu:
Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a na sítku prolijeme vodou. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, přidáme mletou papriku, vložíme houby a chvíli orestujeme. Zalijeme vodou s masoxem, dokořeníme mletým pepřem, česnekem a majoránkou a osolíme. Vaříme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a chvíli povaříme.
Hlívovou dršťkovou polévku podáváme s chlebem.
Další recepty:
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné získá chuť přidáním majoránky.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Čočková polévka se zeleninou se podává ještě za tepla, bez nutnosti ohřívání.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Jahodový piškotový dort zdobíme šlehačkou a jahodami.
Dršťková polévka z ovesných vloček a zeleniny.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Drůbeží játrová paštika připravená v nádobkách.
Dršťková polévka se zeleninou
Hlívová dršťková polévka má své chuťové kouzlo.