Recepty > polévky > hermelínová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 Hermelín, 1 litr vývaru z květáku, 1 kostka masoxu nebo bujónu, mletý pepř, podle potřeby případně sůl, nadrobno nasekaná pažitka nebo petrželka
+ máslo, rohlíky nebo housky
Recept na přípravu:
Do vývaru z květáku rozdrobíme masox, dáme vařit, do vroucího vývaru přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a povaříme. Mezitím si osmažíme na rozpáleném másle na kostičky nakrájené housky. Polévku opepříme mletým pepřem, pokud je potřeba osolíme a odstavíme.
Hermelínovou polévku podáváme posypanou pažitkou a s osmaženou houskou.
Další recepty:
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Hermelínová omáčka je ozdobená nakrájenou pažitku.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Biftečky z mletého masa podáváme s chlebem, hořčicí a cibulí.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hermelín v listovém těstě chutná s bramborovou kaší.
Gulášovka s mletým masem
Hermelínová polévka má své chuťové kouzlo.