Recepty > sýr > hermelínová omeleta
Potřebné suroviny:
Množství na 1 omeletu: 1 Hermelín, pažitka, 2 vejce, olej, grilovací koření, chilli koření, sůl, mletý pepř, jarní cibulka
Postup přípravy:
Hermelín podélně rozkrojíme a dáme na rozehřátý olej na pánev plísní do oleje. Plíseň vytvoří misku a když se začne sýr uvnitř tavit, okořeníme. Vedle rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou pažitkou a necháme vejce ztuhnout.
Omeletou na talíři překryje me hranolky a posypeme nasekanou jarní cibulkou. Hermelínovou omeletu podáváme s tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.
Recepty na další jídla:
Koláč z olomouckých tvarůžků posypaný kmínem.
Nakládané syrečky Jíme po dvou dnech od naložení.
Tvarůžková pomazánka s paprikou a cibulí.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Nakládaný hermelín v nálevu.
Naložené olomoucké tvarůžky necháme uležet.
Kuřecí směs v tortile ohřejeme.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Sýr smažený tak, aby nevytekl, jak toho docílit.
Třená niva k mazání na chleba.
Syrečky s tvarohem mažeme na chléb.
Olomoucké tvarůžky na grilu s chlebem.
Roláda z mletého bůčku s chlebem.
Omeleta bílková
Recept na přípravu jídla hermelínová omeleta.