Recepty > sýr > hermelín smažený v bramboráku
Potřebné suroviny:
1 kg brambor, 1 vejce, 200g hladké mouky, česnek, majoránka, sůl, mletý pepř, olej, 5 ks hermelínu, hladká mouka na obalení
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme těsto na bramborák, nastrouháme najemno syrové oloupané brambory a smícháme s ostatními surovinami. Nejdříve si zkusíme z kousku těsta udělat placičku, zda se nelepí a není nutné přidat mouku. Hermelíny rozkojíme podélně na kolečka, na pánev s rozpáleným olejem lžící dáme těsta, položíme kolečko (plátek) hermelínu obalené v hladké mouce, na hermelín rozetřeme těsto a smažíme zvolna po obou stranách dozlatova. Hermelín smažený v bramboráku podáváme se zeleninovým salátem.
Recepty na další jídla:
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Tvarůžková pomazánka s paprikou a cibulí.
Sýr smažený tak, aby nevytekl, jak toho docílit.
Naložené olomoucké tvarůžky necháme uležet.
Třená niva k mazání na chleba.
Syrečky s tvarohem mažeme na chléb.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Kuřecí směs v tortile ohřejeme.
Hermelín v bramboráku smažíme v tuku.
Nakládané syrečky Jíme po dvou dnech od naložení.
Olomoucké tvarůžky na grilu s chlebem.
Roláda z mletého bůčku s chlebem.
Nakládaný hermelín v nálevu.
Koláč z olomouckých tvarůžků posypaný kmínem.
Nivové koule recept
Recept na přípravu jídla hermelín smažený v bramboráku.