Recepty > polévky > gulášovka z mletého masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g mletého masa (směs hovězí a vepřové), vývar nebo masox + voda, 1 cibule, 4-5 brambor, 4-5 lžic hladké mouky, olej, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce gulášové papriky, 2 lžíce grilovacího koření, sůl, 1-2 stroužky česneku
Recept na přípravu:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a orestujeme za stálého míchíní, přičemž maso oddělujeme, aby v polévce nebyly velké kusy.
Poté přidáme koření, promíchneme a podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme prolisovaný česnek, oloupané nakrájené brambory, majoránku a pokud jsme použili vodu, přidáme také kostku masoxu. Přivedeme do varu, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme, dochutíme a odstavíme.
Gulášovku z mletého masa podáváme s pečivem nebo chlebem.
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme nasekaný kopr.
Krémová celerová polévka s nivou se podává ozdobená petrželkou.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Couračka z kyselého zelí do které přidáme rozpuštěné máslo.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Kuře na celeru podlijeme vodou a dusíme.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Babiččina zelňačka chutná s rozšťouchanými brambory.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Recept na karbanátky z mletého masa
Gulášovka z mletého masa má své chuťové kouzlo.