Recepty > kachna > grilovaná kachna na slanině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kachna, 50 g slaniny, citronová šťáva, špetka rozmarýnu, sklenka bílého vína, olej, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje smíchaného s citronovou šťávou, pepřem a drceným rozmarýnem. Maso vložíme do misky, zakapeme olejem a necháme v chladu do druhého dne odležet. Porce poklademe na pomaštěný rošt a z obou stran ogrilujeme. Při otáčení potíráme zbylým olejem s kořením, do kterého jsme přidali víno. Při podávání jednotlivé porce touto směsí ještě pokapeme a obložíme čerstvou zeleninou.
Další recepty:
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuřecí játra na slanině - slaninu nakrájíme na nudličky.
Kachna na medu zve ke stolu.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Pečená kachna s jablky kterou podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Kuře s jablky a pomeranči přelijeme pomerančovou šťávou.
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Kuře na slanině podáváme s vařenými brambory.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
V troubě pečená kachna
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept grilovaná kachna na slanině.