Recepty > polévky > gaspacho podle španělského receptu
Suroviny potřebné pro přípravu:
zelené papriky, rajská jablíčka, salátová okurka, cibule, rajský protlak, bílá veka, tmavý vinný ocet, česnek, olivový olej, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Papriky, rajská jablíčka, salátovou okurku nakrájíme na drobné kostičky a část dáme stranou. Takto připravenou zeleninu dáme do větší mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli. Veku zbavíme kůrky a rozdrobíme k zelenině. Přidáme vinný ocet, prolisovaný česnek, trochu rajského protlaku a vody. Vše podle chuti opepříme a osolíme. Připravenou směs rozmixujeme do hladka. Potom postupně ručně zašleháme olivový olej. Polévku v talířích ozdobíme nakrájenou zeleninou, kterou jsme si na počátku dali strnou. Podáváme s bílým pečivem.
Další recepty:
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Pikantní zelňačka s brambory.
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Sýrový svítek do polévky použijeme jako zavářku.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Studená polévka Gaspacho Voyta
Gaspacho podle španělského receptu má své chuťové kouzlo.