Recepty > polévky > frikátové nudle
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu frikátových nudlí bude potřeba: 1 menší vejce, 125 ml mléka, sůl, 60 g hladké mouky, 30 g sádla
Recept na přípravu:
Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko a vše promícháme v hladké řídké těsto. Z těsta v pánvi na rozpáleném tuku upečeme tenké omelety. Upečené omelety stočíme, nakrájíme na širší nudle a pak je těsně před podáváním vkládáme do jednotlivých porcí vývaru.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Šunkové řezy se sýrem do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Polévkové strouhání zavařujeme.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Domácí nudle do polévky recept
Frikátové nudle mají své chuťové kouzlo.