Recepty

Recepty > polévky > frikátové nudle

Frikátové nudle

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu frikátových nudlí bude potřeba: 1 menší vejce, 125 ml mléka, sůl, 60 g hladké mouky, 30 g sádla

Recept na přípravu:

Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko a vše promícháme v hladké řídké těsto. Z těsta v pánvi na rozpáleném tuku upečeme tenké omelety. Upečené omelety stočíme, nakrájíme na širší nudle a pak je těsně před podáváním vkládáme do jednotlivých porcí vývaru.

Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Šunkové řezy se sýrem do které šupneme stroužek česneku.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Polévkové strouhání zavařujeme.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Domácí nudle do polévky recept

Recepty
Motto

Frikátové nudle mají své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.