Recepty > kuře > frikasé z kuřecího masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky (asi po 140 g), 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžíce oleje, 8 cibulek, 2 stroužky česneku, 1 hrnek kuřecího vývaru, 2 mrkve, 2 řapíky celeru, 2 hrnky zmrazeného hrášku, 1 žlutá paprika, 120 g žampionů, 120 g nízkotučného jogurtu, 3 lžíce nakrájené petrželky
Postup přípravy:
Kuřecí řízky nakrájené na kostky o hraně 2 cm. Mouku nasypeme do mělké misky, osolíme ji, opepříme a obalíme v ní kostky kuřecího masa. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulky a prolisovaný česnek a osmahneme je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 minut. Poté přidáme kuřecí maso a smažíme je za stálého míchání 10 minut, nesmí však zhnědnout. Postupně přiléváme kuřecí vývar, poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, nakrájené řapíky celeru a hrášek. Pánev přiklopíme pokličkou a dusíme 5 minut. Přidáme nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampiony, pánev opět přiklopíme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 10 minut.Poté vmícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti pepř a sůl. Prohřejeme a hotové frikasé rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo brambory.
Podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kari rizoto s čínskou zeleninou.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Kuře na kari nakrájíme na kostky.
Kachna na medu s broskvemi.
Čínské nudle se zeleninou.
Biftek z kuřecího masa podáváme s hranolkami.
Marinované kuře pečeme, až se vytvoří kůrčička.
Čína z vepřového masa orestovaná na oleji.
Kuře z remosky
Recept, podle kterého připravíme pokrm frikasé z kuřecího masa.