Recepty > polévky > frankfurtská polévka zjemněná mlékem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 4-5 brambor, 3 párky, 2 dl mléka, 1 lžička papriky, sůl, 1 vrchovatá lžíce mouky, olej
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji ji zpěníme. Přisypeme mouku a usmažíme jíšku, nasypeme papriku, promícháme a zalejeme vodou. Brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky, posolíme. Přivedeme k varu a vaříme dokud brambory nejsou měkké. Potom polévku zjemníme mlékem a přidáme na kolečka nakrájené párky. Ochutíme a necháme krátce přejít varem.
Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které v ní uvaříme.
Zelňačka s klobásou a houbami a lžící zakysané smetany.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Rajská polévka s rýží z rajského protlaku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Zelňačka s klobásou a bramborem do které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Bezmasý boršč s tofu.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Frankfurtská polévka
Ochutnejte recept frankfurtská polévka zjemněná mlékem.