Recepty > polévky > francouzská cibulačka s vínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 velké cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, l lžíce hladké mouky, 1 dcl bílého vína, pepř, sůl, 1 litr vývaru, 8 plátků bagety, 2 stroužky česneku, 8 lžic strouhaného tvrdého sýru
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na kolečka, na rozputěném másle s olejem ji necháme zesklovatět a osolíme. V troše vlažného vývaru rozkvedláme lžíci hladké mouky, přidáme do osmažené cibule a za stálého míchání 4 minuty dusíme. Poté přilijeme zbylý vývar a víno, opepříme a 30 minut vaříme. Francouzskou bagetu nakrájenou na plátky silné centimetr a půl pokapeme troškou oleje, opečeme na pánvi dozlatova a potřeme z obou stran česnekem. Jednotlivé porce polévky vložíme do zapékacích misek, na hladinu každé misky položíme dva plátky bagety a posypeme sýrem. Dáme zapéci do rozehřáté trouby. Když je sýr opečený, je francouzská cibulačka hotova.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Francouzská zeleninová polévka s na kostičky nakrájenými brambory.
Hrachová polévka ze sáčku je rychle hotova.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Houbová polévka na kyselo podle chuti dochutíme maggi.
Jemná cibulačka s vejcem.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Francouzská pórková polévka
Ochutnejte recept francouzská cibulačka s vínem.