Recepty > polévky > fazolačka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Asi 1,5 hrnku bílých fazolí přes noc namočíme do studené vody. Druhý den je ocedíme, zalijeme 2 litry vody a uvaříme počítejte s delším časem. Před dovařením fazolí rozehřejeme 3 lžíce oleje v jiném hrnci, osmahneme na něm 1 nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku a kousek jemně nakrájeného celeru, po chvíli přidáme jemně nakrájený pórek a asi půl kg jemně nakrájeného bílého zelí, okořeníme rozmarýnem a tymiánem, prosmahneme. Pak zalijeme vodou z uvařených fazolí, přidáme 1 rajský protlak, podle chuti dosolíme, opepříme, vložíme fazole a dovaříme, až je zelenina měkká. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Na talíři zdobíme petrželkou, osmaženými kostičkami housky nebo podáváme s topinkou.
Další recepty:
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Bouillabaisse z plodů moře.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Boršč z hovězího masa
Fazolačka se zeleninou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.