Recepty > zeleninové > 3
Recepty na přípravu jídel z kuřete a kuřecího masa.
Rýžový nákyp s brokolicí, rýži uvaříme doměkka...
Schovaná kapusta, očištěnou kapustu rozpůlíme a uvaříme doměkka...
Plněný lilek se žampiony, do hrnce nalijeme vodu...
Špagety zapečené v leču uvaříme v osolené vodě...
Špenátový pekáč s rybou, filé z obou stran osolíme...
Zapečený květák se šunkou, květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě chvilku povaříme...
Zapečený květák se šunkou, sýrem a smetanou uvaříme v osolené vodě do poloměkka...
Zapékaná cuketa, rýži uvaříme klasickým způsobem...
Zapékané bulky s mletým masem a sýrem housky rozřízneme...
Zelná zemlbába, plátky veky nasypeme do mísy a pokropíme vodou...
Lilek na pánvi důkladně opláchneme, odřízneme špičku se stonkem...
Zapečený lilek s nivou omyjeme a podélně rozkrojíme na poloviny...
Zapečený lilek se žampiony nakrájíme na malé kostičky...
Lilek po řecku, zeleninu rozkrojíme...
Lilek a arabský chléb nakrájíme na kolečka, osolíme...
Fazolový guláš, omyté fazole necháme bobtnat...
Guláš s patizony nebo cuketou, nejdříve očistíme cibuli...
Fazolový guláš se zázvorem, fazole namočíme a uvaříme do změknutí...
Dušená pohanka, přebranou a spařenou pohanku osmahneme...
Pohanková kaše na slano kterou podáváme s orestovanou cibulkou...
Pohanková kaše doplněná brynzou.
Pohankové škubánky tvarujeme lžicí.
Pohanková kaše na sladko, přebranou pohanku zalijeme mlékem...
Pohankový nákyp při podávání sypeme cukrem...
Plněné papriky na grilu, na trošce oleje orestujeme pokrájenou cibuli...
Čočka, přidáme cibulovou jíšku, ocet a sůl podle chuti...
Čočka bez namáčení, do hrnce dáme vařit 1,5 litru vody...
Fazolák, fazole namočíme a uvaříme v osolené vodě se špetkou tymiánu...
Kovbojské fazole, na rozpáleném oleji rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu...
Fazole s uzeným kolenem namočíme den předem do studené vody...
Fazole s vepřovým masem namočíme přes noc do studené vody, druhý den je uvaříme doměkka a scedíme...
Formanský fazolový guláš, fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka...
Mixovaná hrachová kaše, hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme doměkka...
Hrachové karbanátky, přebraný hrách propláchneme a přes noc namočíme do studené vody...
Domácí ananasovo-pomerančový džus vydrží v lednici cca 14 dní.
Melounová limonáda, vydlabaný meloun nakrájíme na kousky...
Horké jablko, do nápoje můžeme přidat i několik rozinek.
Lečo v pomalém hrnci zalijeme rozšlehanými vejci.
Lečo s moravskou klobásou podáváme s chlebem nebo brambory.
Lečo s párkem chutná s pečivem jako přílohou.
Lečo s rýží, nahrubo nakrájenou cibuli, maso a rýži podusíme...
Lečo s kuřecím masem dochutíme kořením.
Lečo bez vajec zaprášíme moukou a podáváme.
Maďarské lečo podáváme s vařenými brambory a lžicí smetany.
Zeleninové recepty rozehrají na talíři svoji chuť.