Recepty > moučníky a dezerty > důlkové koláčky s karamelem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 250g hladké mouky, 150g másla, 100g moučkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce citronové šťávy, špetka soli
Karamel: 100g cukru, 125g šlehačky, 75g tekutého medu, 1/2 lžičky mleté skořice
Recept na přípravu:
Na vále zpracujeme těsto a necháme v mikrotenovém sáčku v lednici odležet. Na vymazaný plech děláme kuličky, koncem vařečky uděláme důlky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlé opatrně plníme tekutým karamelem.
Karamel: V menším kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr a necháme do zlatova zkaramelizovat. Přidáme šlehačku, med a skořici, za stálého míchání přivedeme k varu a mícháme a vaříme asi 5 minut, až se hmota krásně spojí v tekutý karamel.
Další recepty:
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Oříšková roláda potřená polevou.
Čokoládové muffiny dáme péct do vyhřáté trouby.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Arašídová bábovka pečená cca 45 minut.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Ořechové pusinky spíše sušíme než pečeme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým ořechem.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Kokosové koule máčené v čokoládě
Důlkové koláčky s karamelem vykouzlí na stole lahodnou chuť.