Recepty > kuře > drůbeží játra po čínsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g drůbežích jater, 1 lžíce solamylu, vejce, mletý zázvor, olej, 300 g světlé části pórku, cibule, červená paprika, cukr, 2 lžíce vína, česnek, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, zelená petrželka, ořechy
Postup přípravy:
Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky. Solamyl rozmícháme ve lžičce vody spolu s vejcem a zázvorem, přidáme játra a necháme chvíli odležet. Poté játra vložíme na velkou pánev s rozehřátým olejem, kde je za stálého míchání 2 minuty smažíme. Přidáme na tenké plátky pokrájenou cibuli a pórek, na nudličky nakrájenou papriku a rozetřený česnek a pokračujeme další 2 minuty ve smažení. Ochutíme cukrem, vínem a sojovou omáčkou, osolíme, přidáme nadrcená ořechová jádra a lžíci vody a krátce podusíme. Drůbeží játra po čínsku podáváme s rýží ozdobená nasekanou petrželkou.
Další jídla:
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Játra po čínsku se zeleninou.
Bramborový salát dáme odležet.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Asijské nudle z kuřecích prsních řízků krátce osmahneme.
Jemná paštika z drůbežích jater
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží játra po čínsku.