Recepty > kuře > drůbeží aspik
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 ml drůbežího vývaru, 50 g želatiny, 1 vaječný bílek, 1 mrkve, 1 celeru, 1 petržele, 1 cibule, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, citronová šťáva, sůl
Postup přípravy:
Očištěnou zeleninu a koření krátce povaříme v drůbežím vývaru, poté plamen ztlumíme na minimum. Želatinu namočíme do malé části chladného vývaru, po chvilce ji přilijeme do ostatního horkého vývaru a důkladně rozšleháme. Bílek trochu našleháme se špetkou soli, zalijeme několika lžicemi vlažného vývaru, promícháme, vlijeme do zbytku vývaru, lehce zamícháme a na malém plameni, stále zahříváme tak, aby se nepřipálil. Když se bílek srazí (po celou dobu přípravy se aspik nesmí vařit), jej přecedíme přes čistý navlhčený ubrousek, pokud je potřeba, přecedíme aspik ještě jednou nebo dvakrát. Nakonec teplý aspik přisolíme, přikyselíme a zalijeme s ním předem připravené polotovary.
Další jídla:
Polévka cibulačka se sýrem posypaná petrželkou.
Kuře ala kachna pečeme na zelí.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Drůbeží vývar se zavářkou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Bramborový salát dáme odležet.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Asijské nudle z kuřecích prsních řízků krátce osmahneme.
Jemná paštika z drůbežích jater
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží aspik.