Recepty

Recepty > polévky > dršťkovka

Dršťkovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1400 g předvařených drštěk, 2 větší cibule, 1 balíček grilovacího koření (40g), 1 balíček sladké papriky (25g), 2 lžíce majoránky, 4 stroužky česneku, 1 kostička masoxu, špetka chilli, mletého pepře, hladká mouka, voda, olej, sůl

Recept na přípravu:

Drštky povaříme 5-10 minut a vodu slijeme.

Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme dršťky, promícháme, zasypeme grilovacím kořením, mletou paprikou, promícháme a zalijeme vařící vodou (cca 3,5 litru).

Přidáme masox, polovinu prolisovaného česneku, rozemnutou majoránku, mletý pepř a chilli a vaříme, až jsou drštky měkké.

10 lžic mouky rozkvedláme ve 2 hrncích studené vody, přidáme do polévky a necháme povařit, podle potřeby dochutíme majoránkou, česnekem a solí a odstavíme.

Další recepty:
Krémová celerová polévka s nivou se podává ozdobená petrželkou.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Couračka z kyselého zelí do které přidáme rozpuštěné máslo.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Kuře na celeru podlijeme vodou a dusíme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Babiččina zelňačka chutná s rozšťouchanými brambory.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme nasekaný kopr.
Dršťkovka s chutí

Recepty
Motto

Dršťkovka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.