Recepty > polévky > drožďovka s pórkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce čerstvého droždí, lžíce sádla nebo oleje, 4 hrnky vody, pórek, sůl, pažitka, lžička Vegety, vejce
Recept na přípravu:
Na rozehřáté sádlo nebo olej rozdrobíme droždí a osmahneme do růžova. Vyklepneme na ně vejce a rychle smícháme, až se utvoří malé nočky. Zalijeme horkou vodou. Když polévka vaří přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme asi 5 minut. Polévku dochtíme polévkovým kořením a osolíme. Nakonec přidáme pažitku.
Další recepty:
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Polévka z vepřového kolena a pórku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na oleji.
Dýňová polévka s pórkem
Drožďovka s pórkem má své chuťové kouzlo.