Recepty > polévky > drožďové knedlíčky ze strouhanky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu drožďových knedlíčků ze strouhanky bude potřeba: 100g droždí, 1 vejce, máslo, strouhanka, špetka majoránky, česnek
Recept na přípravu:
Droždí utřeme s máslem a vejcem do pěny. Přidáme ostatní suroviny a z připraveného těsta tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme v polévce (hodně se navaří).
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Játrové kapání do polévky zavaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky která musí vřít.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Drožďové knedlíčky recept
Drožďové knedlíčky ze strouhanky mají své chuťové kouzlo.