Recepty > drahé potraviny zahánějí Čechy k plotnám
Aby ušetřili, přestávají lidé v Česku chodit na jídlo do restaurací a fastfoodů a stále více vaří doma, vaření doma totiž představuje nejlevnější způsob stravování. Polovina ze zaměstnanců si také nosí oběd do zaměstnání, jak potvrdil nedávný průzkum společnosti Profesia.
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Lidé si při vaření doma mohou sami ovlivnit nejen množství, druh a kvalitu zakoupených surovin, ale i to, co si uvaří. Češi tímto způsobem reagují na zdražení potravin, které odstartovala loni v listopadu ČNB intervencemi na oslabení koruny.
Při napjatých rodinných rozpočtech tak podle něj vařením doma mohou výrazně ušetřit a zanedbatelné není ani zdravotní hledisko. Roste totiž počet lidí, kteří začali častěji vařit i proto, že prostě chtějí vědět, z jakých surovin se jejich jídlo skládá.
Výhodou pak je, že většina Češek, ale i Čechů umí vařit. Znalost vaření má v Česku dlouhodobou tradici. Uvařit velkou nabídku jídel umí v Česku 73 procent žen a 16 procent mužů.
V polovině tuzemských domácností se vaří prakticky každý den. Několikrát měsíčně či méně se vaří pouze v osmi procentech domácností.
Zdroj: Drahé potraviny zahánějí Čechy k plotnám.
Recepty pro inspiraci:
tříbarevný jablečný koláč na snídani či k zakousnutí.
koláč s tvarohem je klasika pro pohoštění návštěvy.
jablkový dezert láká svou chutí šťavnatých jablek.
česnečka zahřeje i zasytí.
žemlovka s kakaem.
Drahé potraviny zahánějí Čechy k plotnám.