Recepty > moučníky a dezerty > domácí zmrzlina z kysané smetany
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat 1 kysanou smetanu, 1 kg čerstvého ovoce (maliny, jahody, ostružiny, borůvky...), 2 tvarohy, 1 bílý jogurt, 2 lžíce třtinového cukru.
Recept na přípravu:
Ovoce propláchneme a rozmixujeme s jogurtem a cukrem. Poté přidáme smíchané tvarohy se zakysanou smetanou a dobře promícháme. Pokud chceme mít ve zmrzlině celé kusy ovoce, pak část ovoce nemixujeme, ale až nakonec je rovnoměrně rozmístíme do plastové misky a zalijeme připravenou zmrzlinou. Vložíme do mrazáku.
Necháme v mrazáku zmrazit a pak si můžete vychutnat domácí zmrzlinu z kysané smetany.
Další recepty:
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Domácí tatarka z majonézy.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ovocný koláč upečeme.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Dip z avokáda a majonézy.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Domácí majonéza z celých vajec
Domácí zmrzlina z kysané smetany vykouzlí v ústech lahodnou chuť.