Recepty > vánoční cukroví > domácí vánoční čokoláda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
ztužený tuk, 200 g cukru, 160 g sušeného mléka, 160 g kakaa, 1 lžíce solamylu (bramborový škrob)
Postup přípravy:
Ztužený tuk pomalu rozehřejeme, veškeré ostatní suroviny společně smícháme, vsypeme do rozehřátého tuku a mícháme do hladka. Plníme do formiček a necháme ztuhnout v chladu.
Další recepty:
Jemné vanilkové rohlíčky pečem při 180 stupních.
Mozartovy koule namočíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.
Fíkové vánoční cukroví máčíme v polevě.
Domácí tiramisu vložíme odležet do lednice.
Ořechová vosí hnízda na která zespodu přilepíme piškot.
Ruské ořechy slepujeme krémem.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rohlíky ze špaldové mouky pečeme 15-20 minut.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Čokoládové koule obalujeme v kokosové moučce.
Kokosové kuličky necháme vychladit.
Vánoční perníčky hned měkké před pečením potřeme vejcem.
Americká čokoláda
Tuto vánoční pochoutku přináší domácí vánoční čokoláda a recept na ni.