Recepty > moučníky a dezerty > domácí jahodová dřeň
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g jahod, 1 vanilkový cukr (nebo 20 g hnědého cukru), 1 lžička citrónové šťávy
Recept na přípravu:
Jahody nakrájíme na poloviny do vyšší nádoby, přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Nalijeme do tvořítek na nanukya dáme zmrazit. Lze samozřejmě přidat i více cukru dle chuti, ale myslím, že je lepší dřeň příliš nesladit (jen tak, aby cukr podtrhl ovocnou chuť).
Další recepty:
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Ovocný koláč upečeme.
Jahodová polévka
Domácí jahodová dřeň vykouzlí v ústech lahodnou chuť.