Recepty > moučníky a dezerty > dia tvarožník s broskvemi a drobenkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 2 nízkotučné tvarohy ve vaničce, 1 vejce, 7 rozdrcených tablet dia sladidla, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku, 1 lžička prášku do pečiva
Náplň: 2 broskve
Drobenka: 2 lžičky másla, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce ovocného cukru (Fruktóza, Fruktopur)
Recept na přípravu:
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto přendáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a uhladíme. Broskve nakrájíme na měsíčky a lehce podélně vmáčkneme do těsta. Posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Drobenka z ovocného cukru víc zhnědne, než z řepného.
Další recepty:
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Dia palačinky smažíme.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Slané muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Buchta s tvarohem a ovocem
Dia tvarožník s broskvemi a drobenkou vykouzlí v ústech lahodnou chuť.