Recepty > moučníky a dezerty > dia tvarohové koláčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 125g rozpuštěné Hery, špetka soli, 400ml vlažného mléka, 600g polohrubé mouky, 80g ovocného cukru (Fruktóza nebo Fruktopur), 2 malé odměrky sušeného droždí (odměrka k pekárně)
Náplň: 3 tvarohy ve vaničce, dia sladidlo podle chuti, 1 vejce, 3 lžičky vanilkového pudinkového prášku a rozinky na ozdobu
mouka na vál
Recept na přípravu:
Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsány a spustíme program těsto. Po ukončení programu vyklopíme těsto na pomoučený vál, nakrájíme na pruhy a rozdělíme na stejné kousky, cca 38g.
Na vymazaný plech pokládáme (3x4) kulaté bochánky, v mouce namočeným dnem menší zavařovací sklenice vytvoříme důlek, dáme vrchovatou lžičku tvarohu, rozetřeme a zdobíme rozinkou.
Necháme chvíli kynout na plechu, mezitím si předehřejeme troubu na 180°C a koláčky upečeme dozlatova.
Hned po vychladnutí nandáme koláčky do plastové dózy s víčkem a dáme do mrazáku. Když na něj dostaneme chuť, už jen koláček necháme chvilku při pokojové teplotě rozmrznout a spapáme.
Další recepty:
Domácí tvaroh zatížíme v cedníku závažím.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Dia palačinky smažíme.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Ovocný pohár z mascarpone a šlehačky dáme vychladit.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Buchta s tvarohem a ovocem
Dia tvarohové koláčky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.