Recepty > moučníky a dezerty > dia buchta s tvarohem a jahodami
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 3 celá vejce, 1 hrnek ovocného cukru (Fruktóza nebo Fruktopur), 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, přes půl hrnku oleje, 1 hrnek mléka
Náplň: 2 tvarohy ve vaničce, sladidlo podle chuti (podle kyselosti jahod), 1 vejce, 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku + cca 12 větších jahod nebo 24 menších
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
Recept na přípravu:
Troubu necháme vyhřát na teplotu 190-200°C, vymažeme a vysypeme plech s vyšším okrajem.
Tvarohy rozmícháme se sladidlem podle chuti a pak vmícháme pudinkový prášek a vejce. Připravíme si jahody.
V míse vařečkou dobře rozmícháme vajíčka s ovocným cukrem, přidáme mouku, do ní vmícháme prášek do pečiva, přidáme po straně olej a mléko, těsto dobře promícháme a rozetřeme na plech. Jak budeme krájet kousky, tak podle toho dáváme lžičku tvarohu doprostřed a na něj lehce položíme podélně rozkrojenou jahodu nebo menší celou. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Vpíchneme špejli, zda se těsto nelepí a je buchta upečená.
Další recepty:
Ovocný pohár z mascarpone a šlehačky dáme vychladit.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Domácí tvaroh zatížíme v cedníku závažím.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Dia palačinky smažíme.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Buchta s tvarohem a ovocem
Dia buchta s tvarohem a jahodami vykouzlí v ústech lahodnou chuť.