Recepty > moučníky a dezerty > dezertky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 140g hladké mouky, 90g másla nebo Hery, 35g cukru, 1 žloutek, 1/2 lžíce bílého vína
Nádivka: 100g mletých ořechů, 1/8 l mléka, r. tresť, vanilkový cukr, 60g cukru
rybízová marmeláda na potření, čokoládová poleva a sekané ořechy na ozdobu
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Pak vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé potřeme marmeládou, dáme vychladlou nádivku, přiklopíme, polijeme čokoládou a necháme ztuhnout. Pak doprostřed na čokoládu kápneme rozehřátou marmeládu a dáme špetku sekaných ořechů.
Nádivka: vše dohusta svaříme.
Další recepty:
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Oříšková roláda potřená polevou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Čokoládové cukroví přiklopíme kouskem s mandlemi.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Bešamel ze smetany
Dezertky vykouzlí na stole lahodnou chuť.