Recepty > moučníky a dezerty > ďábelské topinky
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibulka (najemno nakrájená)
10 dkg slaniny
2 větší žampiony
1 rajče
1 libovolná paštika (cca 130g)
rajčatový protlak
chilli omáčka
kečup
sůl, pepř, bazalka
olej
chléb na topinky, česnek
strouhaný sýr na posypání
Recept na přípravu:
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme slaninu a lehce osmahneme. Přidáme jemně pokrájené žampiony a rajče, rajský protlak, paštiku, trochu čili omáčky. Necháme podusit a dochutíme solí, pepřem, bazalkou, popřípadě troškou kečupu. Topinky usmažíme, či opečeme v toastovači, potřeme česnekem, namažeme směsí a posypeme sýrem.
Další recepty:
Dip do tortilly necháme rozležet.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Chléb s podmáslím upečeme.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Koprová omáčka z podmáslí do které přilijeme smetanu.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Žitný chléb z kvásku
Ďábelské topinky vykouzlí na stole lahodnou chuť.