Recepty > moučníky a dezerty > cukroví s drobenkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 250g hladké mouky, 125g másla, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, špetka soli
Drobenka: 50g másla, 100g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky perníkového koření, 50g cukru
třešňová marmeláda, případně solamyl na zahuštění
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Těsta si připravíme den předem. Pak vyválíme, vykrájíme tvary (nejlépe hvězdičky nebo kytičky), dáme na vymazaný (nebo pečícím papírem vyložený) plech, doprostřed dáme marmeládu, posypeme drobenkou a pečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 180-190°C.
Marmeláda: vymícháme dohladka. Pokud je moc řídká, zahustíme lžičkou solamylu.
Drobenka: máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Poté smícháme s ostatními surovinami.
Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Ořechové hrudky nechte v chladu ztuhnout.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Biskupský beránek pečený.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Kynutý jablkový koláč s drobenkou
Cukroví s drobenkou vykouzlí na stole lahodnou chuť.