Recepty > pokrmy z cukety > cuketa v sýrovém těstíčku
Potřebné suroviny:
1 středně velká cuketa, 2 vrchovaté lžíce solamylu, 3 vrchovaté lžíce hladké nebo rýžové mouky, sůl, 3 stroužky česneku, vegeta nebo horalka, 2-3 vejce, pepř, minerálka bez příchutě, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 2 lžíce sojové omáčky, trocha pálivé papriky nebo kousek rozdrcené sušené feferonky, tuk na smažení
Postup přípravy:
Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky široké asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme solamyl, mouku, sůl, pepř, papriku, sojovou omáčku, vegetu, vejce a minerálkou zaděláme na hustší těstíčko, do kterého vmícháme strouhaný sýr. V těstíčku obalujeme plátky cukety, smažíme ve vyšší vrstvě tuku do růžova. Usmaženou cuketu necháme okapat na ubrousku. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo jogurtovým dresinkem.
Další recepty:
Buchta s tvarohem pečená až okraje zezlátnou.
Cuketa na kari kterou mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Cuketa po řecku posypaná nakrájenými olivami.
Hovězí tatarák ozdobíme olivami.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Cuketa na zázvoru s bagetou.
Cuketová polévka s rajčaty vše v ní rozmixujeme.
Kuřecí plátky s cuketou podáváme s rýží.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Bramboráky se zelím smažíme z obou stran dozlatova.
Plněné bramboráky
Dozvíte se zde, jak se připravuje cuketa v sýrovém těstíčku.