Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > čokoládovo-ořechové cukroví

Čokoládovo-ořechové cukroví

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 220g hladké mouky, 1 vejce, 90g cukru, několik kapek r. tresti, 1,5 lžíce smetany, 50g mletých ořechů, 50g mleté čokolády, 1/2 prášku do pečiva, 55g másla
Krém: 50g másla, 100g moučkového cukru, 35g mletých ořechů, trochu vanilkového cukru, trochu silné černé kávy

Recept na přípravu:

Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Pak vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlé slepíme krémem.

Další recepty:
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Oříšková roláda potřená polevou.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Čokoládové cukroví přiklopíme kouskem s mandlemi.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Bešamel ze smetany

Recepty
Motto

Čokoládovo-ořechové cukroví vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.