Recepty > moučníky a dezerty > čokoládové košíčky s kandovaným ovocem
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g lískových oříšků, 200g čokolády na vaření, 4 lžíce smetany nebo šlehačky, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička citronové nebo pomerančové kůry, 100g kandovaného ovoce nebo pokrájených sušených meruněk + malé papírové košíčky
Recept na přípravu:
Oříšky na plechu (v troubě) nebo na teflonové pánvi na mírném sporáku opražíme a po vychladnutí umeleme. Trochu kandovaného ovoce si dáme stranou na ozdobu.
Ve vodní lázni rozhřejeme čokoládu se smetanou, odstavíme, přidáme ostatní suroviny a lžičkou plníme do papírových košíčků. Ozdobíme kandovaným ovocem a necháme v chladu ztuhnout.
Další recepty:
Oříšková roláda potřená polevou.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitku.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Bílá čokoláda recept
Čokoládové košíčky s kandovaným ovocem vykouzlí na stole lahodnou chuť.