Recepty > moučníky a dezerty > čokoládová zmrzlina z mléka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka, stejné množství obyčejného mléka, 100g bílé nebo mléčné čokolády, případně moučkový cukr podle chuti
Recept na přípravu:
Obyčejné mléko zahřejeme a rozpustíme v něm čokoládu, nalijeme do mísy nebo mixeru a necháme zchladnout. Přidáme kondenzované mléko, pokud chceme sladší, přisladíme, dobře rozmixujeme a v kelímkách nebo formičkách na nanuky zmrazíme.
Další recepty:
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Ovocný koláč upečeme.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Domácí meruňková zmrzlina
Čokoládová zmrzlina z mléka vykouzlí v ústech lahodnou chuť.